Seis semanas

Seis semanas

perjantai 15. marraskuuta 2013

Tercera semana

Jou, nyt on matkoilta taas kotiuduttu ja kolmaskin viikko lähenee loppuaan. En kestä!

 On ollu melko huvittavaa ku joka ikinen aamu aamupalalla juuri ja juuri sanotaan "holat" ja lähtiessä "chaot", muuten syödään kaikessa hiljaisuudessa. Päivällisellä alkaa olla jo vähä enemmän ääntä, mutta OYE! lounaalla on ihan hullu meteli. Joka kerta saadaan joku kiistelyn aihe ja oon ihan pihalla mistä puhutaan.. Tavatessani muuten Madridissa mun vanhan ihanan kamun Carolinan, se sanoi ettei ymmärrä gallegoa lainkaan. Kieltä jota siis täällä puhutaan. Ja oli oikeestaan paljon helpompaa ymmärtää siellä ihmisten puhetta, koska se oli ns.normaalia.. heh. Joten ei ihme etten pysy ihan aina perillä minäkään! Ja miten kivaa oli päästä puhuun suomea! Meillä oli Millan kans ihan hurjan hauskaa. Se asuu Miikan kanssa La Latinassa, ihan keskustassa. Molemmat on Erasmustelemassa siellä vuoden ajan.. joten aikaa on vielä käydä siellä ens vuoden puolella! Me käveltiin hurjasti ympäriinsä, muistettiin tietysti nauttia terassi-säistä virvokkeiden kera, käydä "markkinoilla" kollaamassa aarteita ja oikeesti.. vietettiin Lidlissä varmaan tunti ku löyty niin hyviä tarjouksia. (Oi kyllä, luitte oikein) mutta mistä oon super innoissani, kun kävin maanantaina visiitillä paikallisessa steiner päiväkodissa Aravacassa. Laitoin sinne aiemmin viestiä josko sopis saapua, ja sieltä vastattiin heti että tule ihmeessä! :) Laitan vaikka pari kuvaa myöhemmin että näette, mutta se oli niin hurjan laaja että olin ihan ihmeissäni.

Vietin 3-5v ryhmässä aamupäivän, kirjasin hulluna muistiinpanoja kaikesta mitä ne teki koska se vaan oli niin mielenkiintosta ja huurjan kiehtovaa. Ja räpsin kuvia samalla tavalla ku japanilaiset turistit.. joka ryhmässä on n.20 lasta, mutta silti siellä oli maltillinen meno jos niin voi sanoa. Kun tuli siivouksen aika, niin alotettiin "siivouslaulu" ihan ku meilläkin Pajulinnussa/Sinilinnussa, ensin keräännyttiin piiriin jonka jälkeen kaikki alkoi siivota jälkiään. Siellä laulettiin ja loruteltiin, esitettiin teatteria jne. enemmän kuin meillä Suomessa. Joka tuokiolle tavallaan hiljennyttiin, eikä vaan kiireellä alotettu touhuamaan. Niillä oli ihan valtavan hieno puumaja siellä ryhmätilassa! Siitä mun on laitettava kuva.. haluan sellasen omaankin kämppään!

Harmittaa etten kerenny viettää siellä enempää aikaa, olisin halunnu nähdä vielä lisää. Se oli jonkun valtavan perheen (jossa siis on asunut monta sukupolvea ja varmaan serkut ja kaimatkin) vanha puutalo, pation kera jossa oli paljon kasveja, hedelmäpuita, kaneja, majoja ja mitä ikinä keksiikään. Vähä kuin jostain sadusta:) Mutta kuulemma tänne Galiciaankin on just avattu joku steiner, ja Ana pkodilta lupas ottaa asiasta selvää että pääsisin sielläkin käymään. !K interesante!

No täällä päiväkodilla oon nyt viikon viettänu 1-2v. ryhmässä ja vaihtanut vaippoja varmaan väh.20x päivässä. Voisin kokeilla jotain nopeusennätystä.. mutta voitteko kuvitella että suurimmalla osalla yli 2v. on myös vaipat? Siis sellaset isot tytöt&pojat, tuntuu hirviän oudolta vaihdella vaippoja niille. Ja tuttien käyttö, yksittäiset tapaukset yli 2v. ok, mutta että kuitenkin niin moni. Eiiiih! Lisäksi hoitaja kenen kanssa nyt teen yhteistyötä, on juuri sellainen "yli 30v näitä hommia tehny, ja tällä tavalla toimitaan edelleen" -tyyppinen. Oon saanut siltä tosi ristiriitaisia ohjeita,esimerkkinä kun annoin lapsille luvan leikkiä sellasilla kipoilla jonka sisällä on pienempiä ja pienempiä kippoja (maatuska tyyliin, kyllä te tiedätte), niin se meinas saada slaagin ku palas luokkaan että ei hyvänen aika ne voi niillä leikkiä kun ei ne vielä osaa niin monimutkasta leikkiä. Mä yritin sönköttää että vaikkei osaisikaan niin tutustukoon ja eiks se oo pääasia että ne siinä tyytyväisinä lattialla leikkii :D Jesus. Ja muutenkin ollaan kinasteltu jostain ihan kummista asioista. Kun keskusteltiin yhdestä lapsesta alle vuoden vanhojen ryhmässä, että miten se on ollut niin itkunen pitkän aikaa eikä mitään muutoksia jne. Mä sanoin että kyllä se oli viime viikolla monena päivänä tosi tyytyväinen ja innostu leikkimään, vaikka välillä vähän itkikin muttei mitenkään hälyttävästi. Tämä työntekijä väitti vastaan ettei se voi olla mitenkään mahdollista yms. vaikkei hän ollut edes paikalla silloin. No aikamme kinasteltua "OLI OLI, SIINÄ LEIKKI LATTIALLA TYYTYVÄISENÄ" - "EEI OLE MAHDOLLISTA, EI SE MITENKÄÄ VOI NÄIN OLLA" tyyliin, mä luovutin että juu whatever ihan miten sä tahdot. Dios mio. No, ehkä tämä on just tätä näiden kulttuuria.

Vietän viikonloppua suht rauhallisissa merkeissä, melko moni on lähtenyt asuntolasta kotiin viikonloppua viettään ja Ruth on ollu koko viikon poissa. Ihanaa vaihtelua, mutta kyllä vähän myös jo odotan että se tulee:) Oon myös opiskellut (oi kyllä vaan), ja tehny käännöstehtäviä että mun ohjaava opettaja voi täällä arvioida mun työskentelyä sitte viimesellä viikolla koska kaikki paperit on englanniksi eikä hää ymmärrä hölkäsen pöläystä. - mistä tuoki sana tulee! Skypetellään opettajan kanssa ens viikolla yhdessä Anan kanssa, ja odotan mielenkiinnolla! Tarja -Suomen ohjaava ope ei puhu myöskään espanjaa, joten tulkattavaa suunnasta toiseen.

Huomenna lauantaina tiedossa hiukan urheilua, lounastamaan parin tutun kanssa illalla, ja sunnuntaina Magoston viettoa Anan perheen kanssa. En tiedä sen kummempaa kuin että se on jokin Ourensessa järjestettävä juhla, jossa syödään paljon kastanjoita :D Ya veremos!

CHAO

1 kommentti: