Seis semanas

Seis semanas

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Cuarta semana

Lennot on ostettu! Vietän viimesen viikonlopun Barcelonassa, kävi onni että täälläkin juhlitaan Suomen itsenäisyyttä eikä tarvi olla töissä enää perjantaina;) Lennän siis Santiagosta Barcelonaan ja sieltä sunnuntai aamuna 8.12. Helsinkiin. Kovaa vauhtia junalla Seinäjoelle ja Rytmikorjaamolle The Soundsin keikalle. Maanantai aamuna 9.12. pitäis sitte taas olla matkassa luokan kanssa opintoretkelle Tallinnaan, joten en kovin kauaa kerkeä nauttia omasta sängystä. Kulttuuria kulttuuria, exciting!

Magostoa juhlittiin sunnuntaina koko päivä -tehtiin siis muutakin kuin syötiin kastanjoita. Aamulla mentiin yhdessä Anan ja lasten, Martan&Alberton kanssa muiden tavoin seuraamaan ns. maratonia mikä on täällä toosi kova juttu. Ensin juoksi aikuiset 10km, sitten 4km 12-17v. ja sitä nuoremmat 1km johon myös Alberto osallistui. Koko kaupunki tulvi ihmisistä ja aurinko paistoi :) -Täytyy tähän väliin sanoa että oon minäki käyny urheilemassa tuolla kukkulalla, että olisin edes jotenki tunnistettavissa vielä joulukuussa ja voisin syödä konvehteja vielä Suomessakin ilman morkkista! Niin sitten alkokin olla jo aika kamala nälkä, otettiin auto alle ja suunnattiin lähikylään jossa taas oli pitkä pöytä katettuna täynnä ruokaa: jamon serranoa tietysti, tortillaa, empanadaa, viiniä, paljon erilaisia kakkuja ja tietysti lopuksi myös snapseja=chupitos. On tosi outoa, sitä en muista Madridin ajoiltani, että ruoan päätteeksi isketään snapsilasit pöytään ja juodaan vahvempia, enimmäkseen kahvilikööriä. Ja ihan hyvin voi silti ajaa autolla vielä kotiin? Häh! Tää on niin tätä Espanjaa.

Tänä viikonloppuna matka kohti Celanovaa, jälleen Tanian perheen luo jossa olin silloin ekallakin viikolla keksejä syömässä ja jälleen juhliin yhden tyttösen synttäreitä.. Tää blogi on jotain niin vastakohtasta kuin ne monet fitness-blogit:) Oon varmaan eniten kirjottanu syömisestä, sekin vaan on niin vahva osa tätä kulttuuria. (pieni mainos ihanan Millan motivoivaan treeniblogiin; inmytrainingshoes.blogspot.com) Jos meillä on viikonloppuna aikaa niin ajattelin kokeilla tehdä korvapuusteja niille maistettavaksi, haastetta tekee et löydänkö hiivaa+kardemummaa kaupasta. Tanian kaksoissisko Cristal on pasteleriassa töissä, eli työkseen loihtii kaikenlaisia leipomuksia joten saatan joutua kovankin raadin eteen;)

 Tällä viikolla tuntuu etten oo kerenny viettää pkodilla aikaa juur lainkaan. Eilen olin aamupäivän Portovellon (paikallinen "sedu") opettajien&opiskelijoiden kanssa kattomassa Katmandu-El espejo en el cielo -elokuvaa, koska täällä on menossa jonkinlaiset elokuvafestivaalit tämän kuun lopussa. Se toi niin paljon muistoja omilta Nepalin ajoilta, kaikki tutut paikat, laulut, lapset ja se tunnelma.. olin siellä ihan itku silmissä parin tunnin ajan. Siitä tulee nyt pian 4 vuotta kun olin siellä viiden kuukauden verran vapaaehtoistyössä lastenkoti Kinderhausissa ja koululla BMCA:ssä. Siellä odottaa lastenkodin suuri perhe, ja oon lähdöstä asti haaveillut että pääsisin halaamaan kaikkia lapsia taas ja näkemään omin silmin mitä niille oikeasti kuuluu. Heti kun saan sopivan raon, väh.2viikkoa aikaa ja lentolippuihin tienattua rahaa niin menoks.. ja ei se matkaseurakaan ei olisi pahitteeksi:)

 Tänään sitten aamupalan jälkeen olin ihan pakki sekasin, vaikka syönkin lähes joka aamu saman ruoan. (Täysjyväleipää&muroja,hedelmiä,kahvia) ..kannan siis omat aamupalani koska jos oikeesti söisin sitä mitä on tarjolla niin ei tarvisi miettiä aamun huonoa oloa! Lopulta kuitenki selvisin ja menin vähän myöhässä töihin. No siellä en kerenny kuin yhdet vaipat vaihtaa ja sain niin hurjan huimauskohtaksen ja tärinän päälle että päätettiin Anan kanssa piipahtaa lääkärillä. No verenpaineet oli katossa ku vanhuksilla, ja lääkäri Jorge vaan sano että "Claro q es vertigo" eli huimausta vaan.. kirjotti muistilapulle "reseptin", leimas sen ja lähetti meidät apteekkiin. That's it. Siitä lähtien oon ollu hurjan kylmissäni 3 peiton alla ja vaatekerrokset päällä.. tänään oli aamulla vaan +4 astetta! En taida selvitä Suomen talvesta lainkaan :)

/Viikonloppuna kuvia! Jihaa. Tänään oon ekan kerran haaveillut että pääsis jo kotiin, mutta se johtuu pelkästään tästä makoilusta. Heti kun olo oli parempi, pakkasin kirjan laukkuuna menin puistoon nauttimaan auringosta. Ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti